Att utföra lyft på arbetsplatsen kräver inte bara skicklighet och erfarenhet utan också rätt kunskap och utbildning för att säkerställa både effektivitet och säkerhet. På Skyab är vi måna om att ni som använder våra liftar gör detta med rätt kunskap och förutsättningar för att kunna få det bästa slutresultatet som möjligt.

Vikten av liftutbildning

Att framföra en lift på rätt sätt kräver en djup förståelse för både maskinens funktion och de säkerhetsprotokoll som behöver efterföljas. Vi erbjuder därför både grundkurs och repetitionskurs mobila arbetsplattformar för att säkerställa att den som ska framföra fordonet har rätt kompetens för att kunna hantera den på ett säkert sätt. Inte bara för sig själv utan även för sin omgivning. Våra liftkurser innefattar alltid teoretisk genomgång för att ni ska lära er identifiera risker och faror. Teorin skapar även en förståelse för liftarnas funktion och dess underhåll samt lagar och regler som styr hur liften får framföras på en arbetsplats.

I den praktiska färdighetsträningen får du lära dig hantera olika liftsorter på ett säkert och effektivt sätt så att produktiviteten ökar och riskerna för skador minskar. Vi går igenom hur säkerhetsprotokoll används under verkliga förhållanden och scenarion så att du är väl förberedd på eventuella nödsituationer som kräver nödsänkning. Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov så kommer du som deltagare få ett kursintyg utskrivet på plats för att kunna bevisa att du har de kunskaper som behövs för att kunna framföra de olika liftsorterna som sax- eller bomlift.

Vår maskinuthyrning

När du har de färdigheter och kunskaper som krävs för att kunna framföra någon av våra maskiner så är du välkommen till vår maskinuthyrning. Att äga egen utrustning eller maskin kan vara kostsamt över tid då maskiner kräver löpande underhåll och någonstans att förvaras. Med vår maskinuthyrning skapar vi möjligheter för företag och privatpersoner att genomföra större och mer krävande arbeten utan att behöva investera i egna maskiner.

Tillgängligt för Uthyrning

I vår maskinpark finns det flera liftar att välja mellan, alla med sina egna egenskaper och fördelar för särskilda projekt. Ni är välkomna att besöka vår maskinpark utan kostnad för att bestämma vilken lift ni kommer behöva för ert projekt.

Ska ni utföra arbete på höjd som kräver bra rörelse och positionering så är någon av våra bom- eller billiftar att föredra. Behöver ni en maskin som enkelt kan komma åt i trånga områden och som är stabil för lyftarbeten så kan en av våra sax liftar vara bra. Våra släpvagnsliftar passar perfekt för dig som vill arbeta på höjd men som också behöver effektivt kunna röra dig mellan olika platser.

Säkerhet kommer alltid först

För att verkligen säkerställa en säker arbetsmiljö är det avgörande att integrera lyftutbildning med maskinuthyrning. Detta skapar en helhetssyn över arbetsprocessen och säkerställer att arbetstagarna inte bara vet hur man använder utrustningen utan också förstår riskerna och farorna som kan uppstå. Samt att arbetstagaren har en bra uppfattning om vilken lyft som passar bäst för arbetet som ska utföras. Bäst praxis för att genomföra säkra lyft innefattar alltid att säkerställa att den hyrda utrustningen är i gott skick och följer de senaste säkerhetsstandarderna. På Skyab tummar vi inte på säkerheten och genomför regelbundna kontroller och underhåll på våra maskiner för att säkerställa att de alltid är i sitt bästa skick. Utför alltid en noggrann riskbedömning för varje arbete för att identifiera och sätta upp en plan utifrån säkerhetsprotokoll ifall en potentiell fara skulle uppstå. Var alltid medveten om de nödprocedurer som behöver vidtas vid eventuell olycka.